Green Elephant Miscanthus Kippenstrooisel

Ontdek de voordelen van onze miscanthus & tabak kippenstrooisel

Dit is het ideale plantaardige strooisel voor het comfort en de hygiëne van uw kippen. Gemaakt van ons biologisch miscanthusstro, hebben we het gecombineerd met een tweede product, tabak, ook 100% natuurlijk, om een echt natuurlijk afweermiddel tegen rode luizen te maken. Dit proces is een primeur in Belg en elders!  Om meer te weten te komen over rode luizen en de nadelen ervan voor uw kippen, gaat u naar deze link. 

Litière pour poule au miscanthus - Green Elephant

Ons kippenstrooisel is volledig vrij van pesticiden, chemische meststoffen en zaden 

Dus je hoeft je geen zorgen te maken over het per ongeluk inslikken.  

Bovendien wordt dit product volledig ontstoft vóór verpakking, zodat u kunt voorkomen dat uw meest gevoelige kippen last krijgen van aandoeningen aan de luchtwegen. 

De structuur van het mergweefsel binnenin de Miscanthusstengels maakt dit strooisel super absorberend, zodat u uw kippen het ultieme comfort kunt bieden. 

Tabac - Anti poux rouge

Tegen rode luizen dankzij de combinatie van miscanthus en tabak 

Absorption de l'eau

Superabsorberend voor optimale hygiëne

Ecologique

Geen zaden, chemische meststoffen of gewasbeschermingsmiddelen 

Focus op de voordelen van tabak tegen rode luizen

Rode luizen leven vooral in de pluimveestal maar ze kunnen uw kippen ook rechtstreeks aanvallen. Kippen die regelmatig worden gebeten, kunnen op lange termijn bloedarmoede krijgen. En dat is nog niet alles: rode luizen kunnen ook bacteriële of virale ziekten verspreiden, zoals salmonella. Voor de gezondheid van uw kippen is het van essentieel belang deze parasiet te bestrijden! 

Tabak is een natuurlijk afweermiddel tegen luizen en rode mijten die zich in uw pluimveestal kunnen ontwikkelen.  

Zijn sterke geur zal u helpen om ze uit de buurt van uw kippen te houden en zal een echt afschrikmiddel zijn! 

 

Hoe gebruik je ons kippenstrooisel ?

Ons advies : kies voor een vlotte overgang !

Om stress bij uw kippen te voorkomen wanneer u ons biologisch strooisel voor de eerste keer gebruikt, nodigen wij u uit het te mengen met uw huidige strooisel. 

Met deze voorzichtige overgangsfase stelt u uw kippen in staat zich stap voor stap aan te passen en zich dit nieuwe ecologische nest gemakkelijker eigen te maken. 

Aangezien dit product 100% biologisch afbreekbaar is, kunt u het gemakkelijk weggooien wanneer u het vernieuwt via uw compost of huishoudelijk afval. 

Utiliser de la litière pour poule au miscanthus

Hoe maak je het strooisel in je kippenhok schoon ?

Om onaangename geuren te beperken, maar ook om de ontwikkeling van parasieten en andere ziekten te voorkomen, is het noodzakelijk uw kippenhok te onderhouden. Het comfort en de hygiëne van uw kippen zullen worden verbeterd. 

Naast het creëren van een aangename en gezonde leefruimte voor uw kippen, moet u ze regelmatig schoonmaken. Dit zal ook de groei en de ontwikkeling van uw hennen bevorderen, waardoor u eieren van betere kwaliteit zult krijgen. 

Om uw kippenhok goed schoon te maken, volgen hier onze tips: 

Nettoyage quotidien - mise en place

Verwijder en reinig elke week de vervuilde delen van uw kippenhok (strooisel en toebehoren). Wanneer miscanthusstro wordt gebruikt, vormt het een soort korst die gemakkelijk te verwijderen is. Het miscanthusstro kan vervolgens worden gezeefd om een vlakke vloer voor uw kippen te creëren. Vul de slecht begroeide plekken zo nodig op met schoon miscanthusstro. 

Vernieuw uw strooisel elke 4-6 weken (in dat geval moet u het hele strooisel verwijderen en vervangen door vers strooisel). Zoals hierboven uitgelegd, om uw kippen maximaal comfort te bieden, nodigen wij u uit om tussen twee volledige reinigingen plaatselijk uitwerpselen en ander vuil te verwijderen. 

Ontsmet het hele kippenhok (muur, vloer, dak, accessoires en uitrusting, deurscharnieren, enz.) ten minste eenmaal per jaar. Zorg ervoor dat u gezonde en natuurlijke producten gebruikt die u in tuincentra kunt vinden. 

Waarom zou u miscanthusstro kiezen voor uw kippen?

Miscanthusstrooisel is de beste oplossing als u uw kippen comfort en hygiëne wilt bieden! 

Miscanthusstro, ook bekend als olifantsgras, is zeer absorberend. Dit betekent dat uw kippen langer droog blijven en dat u de ammoniakuitstoot door urine vermindert. 

Miscanthusstro is fijn gesneden zodat het de poten van uw kippen niet beschadigt. 

Miscanthusstro wordt ook ontstoft vóór het verpakken, wat het risico op aandoeningen van de luchtwegen aanzienlijk vermindert. 

Tot slot is miscanthusstro ook duurzamer dan conventioneel stro, waardoor het de ideale oplossing is voor de reinheid en gezondheid van uw pluimvee. 

Litière pour poule au miscanthus - Green Elephant

Miscanthusstro voor kippen : andere voordelen !

Zoals u ziet, heeft miscanthusstro veel voordelen om uw kippen schoon en comfortabel te houden. 

Hier zijn enkele van de andere voordelen die miscanthus u kan bieden:  

  • Een milieuvriendelijk, graanvrij product dat wordt geproduceerd zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen 
  • Een 100% biologisch afbreekbaar stro, dat ook bijdraagt tot de ontwikkeling van de biodiversiteit 
  • Stro dat als strooisel wordt gebruikt en perfect geschikt is voor alle soorten dieren (kippen, knaagdieren, schapen, enz.) 
  •  

Wilt u dit product bestellen ?

U kunt ons ook rechtstreeks per telefoon of e-mail bereiken