Green Elephant Miscanthus bodemstrooisel

Ontdek onze Green Elephant miscanthus bodemstrooisel, een kwalitatief en ecologisch strooisel voor uw beplantingen en bloemperken

Perfect voor de groei en het onderhoud van uw bodems, beplantingen en bloemperken, onze miscanthus strooisel is volledig zaadloos. Dit voorkomt het risico van hergroei in uw plantages. Zijn neutrale PH maakt van onze miscanthus tuinbouwstrooisel een gezond en respectvol product voor uw planten en uw bodem. 

Paillage de miscanthus

Let er ook op dat ons miscanthusstro gedeeltelijk wordt ontstoft, gesorteerd en verpakt om de kenmerken van een hoogwaardig strooisel te evenaren. 

Bovendien biedt dit strooisel u nog vele andere voordelen 

  • Beperking van de groei van onkruid 
  • Vermindering van de besproeiingsfrequentie door verminderde verdamping bij warm weer 
  • Ongeëvenaarde duurzaamheid dankzij het hoge ligninegehalte (+/- 24%) en de C/N-verhouding (=171), die hoger is dan die van andere strooiselsoorten op de markt 
  • Betere stabiliteit van de bodemkwaliteit 

Tot slot stelt ons Green Elephant bodemstrooisel bij gebruik in de openbare ruimte gemeenten en provincies in staat om te voldoen aan het ministerieel besluit van 4 maart 2014 betreffende het plan om de toepassing van fytofarmaceutische producten in de openbare ruimte te verminderen. 

Hoe gebruik je Green Elephant Miscanthus bodemstrooisel ?

1 - Aplanir

Stap 1: Voorbereiden en waterpas stellen

Denk eraan de grond te egaliseren waar u het miscanthusstro wilt aanbrengen. 

Dit is een belangrijke fase voor effectief strooien. Door de kluiten op te breken, creëert u een vlakke ondergrond, zodat u een gelijkmatige laag strooisel kunt verspreiden. Dit maakt het gemakkelijker om de hoeveelheid strooisel af te meten die nodig is voor uw planten

2 - Epandre

Stap 2 : Verspreiden en verdelen

Vervolgens kunt u het strooisel gelijkmatig over het oppervlak van de grond verdelen (voor het beste resultaat raden wij u aan te werken op eerder bevochtigde grond). 

Technisch gezien komt 1 cm dikte overeen met een maximum van 10 liter product per vierkante meter. De startdikte varieert meestal van 2 tot 4 centimeter. De op de bodem aan te brengen dikte zal worden bepaald door de grootte van de aanwezige planten, de geschatte duur van de installatie en de geringe/sterke onkruiddruk. 

3 - Arroser

Stap 3 : Waarderen en onderhouden

Zodra al het stro goed over uw grond is verdeeld, kunt u strooisel fijn besproeien om het aan de grond te fixeren.

Stap 4 : Water geven

Het enige dat overblijft voor u, is om te genieten van uw beplanting en bedekkingen. Ten slotte wees erop gewezen dat voorduurzamebedekkingen, om het jaar 2 cm moet worden bijgevuld. 

Wilt u dit product bestellen ?

U kunt ons ook rechtstreeks per telefoon of e-mail bereiken